top of page

Dansstilar/Sångkurser

Här kan ni se vilka dansstilar och sångkurser LiXha erbjuder

IMG_5323 2.JPG

Disco

Disco är en fartfylld dans med snabba rörelser och mycket energi. Stilen dansas till pop musik i högt tempo och följer olika trender. Inom disco tränar man på bland annat hopp, kickar, styrka, stretch.

LiXha 3_edited.jpg

Lyrical / Contemporary

Lyrical / Contemporary är en stil där man uttrycker känslor och kan förmedla ett budskap. Inom contemporary blandar man stilar som modern, jazz, lyrical och balett. Lyrical handlar om att man gör en koreografi utifrån låttexten.

Hiphop

Inom stilen Hiphop blandar man en mängd olika stilar tex. House, Locking, Popping. Stilen kommer från gatukulturen där de gjorde sin egna dans. Hiphop är framförallt en stil som har en tyngd i sig.

IMG_2263.JPG

Slowdance

Slowdance kommer ursprungligen från bland annat Storbritannien och är kusin med engelsk freestyle. Man dansar till ballader och lugna låtar i ett snabbare tempo med mycket variationer av dynamiken. Slowdance består av explosivitet, spänst, kontraster och inlevelse.

IMG_2502.JPG
EF bild.jpeg

Engelsk Freestyle

Engelsk freestyle kommer ursprungligen från bland annat Storbritannien och kännetecknas av fartfylld, explosivitet, spänst, olika trix och väldigt mycket energi.

Glad dans

Mini/Kids Moves

I Mini/Kids Moves kommer barnen få röra sig och dansa till musik. Vi kommer blanda danslek, övningar och enklare steg samt lära sig en koreografi. Här fokuserar vi på att barnen ska ha kul och växa som individer!

TikTok Dance

Ingen kan ha missat appen TikTok? Isåfall har ni bott under en sten. På dessa lektioner kommer vi fokusera på de senaste danstrenderna på TikTok. Vi kommer även lägga tid under lektionen för en proffsig inspelning och förhoppningsvis går vi även VIRALT!

tiktok.jpeg

Flexibility / Jumps & Turns

Inom Flexibility kommer vi jobba på vighet och flexibilitet. Denna klass passar perfekt till Jumps & Turns där flexibiliteten passar in i de olika hoppen. I denna kurs jobbar vi mycket på tekniken för att utföra de perfekta hoppen och piruetter/spinn. Det kommer även vara fokus på styrka.

IMG_5327_edited_edited_edited.jpg
franciszek-augustyniak-82I3FAg4YtU-unsplash.jpg

Disco Teknik

I denna klass kommer du få lära dig discons olika tekniker. En kurs för dig som vill utöka dina kunskaper.

Arial Hoop

Luftakrobatik i ring

En blandning av akrobatik, dans och gymnastik.

Här bygger vi uthållighet, styrka, stabilitet och eleganta linjer.

Dance Mix

Här kommer du få prova på många olika dansstilar, en klass med variation och glädje där de olika stilarna sätts ihop till en härlig koreografi.

IMG_2499.JPG

Akrobatik

Här kommer du få lära dig den akrobatiska delen i dansen.

Flickis, aerial, hjulning på en hand är några av de akrobatiska tricksen.

Breakdance
Dance Lessons_edited_edited.jpg

Dance Out

Dance Out är ett danspass för dig som är äldre och gillar dans som träningsform.  Vi blandar träningspass med prova på av olika dansstilar.

 

Här behöver man inte ha någon erfarenhet av dans, vi är här för att röra på oss och ha kul.

modern dans

Modern/Lyrical dans

Modern dans är i konstant utveckling och det finns stort utrymme till fritolkning. Några delar som är centrala i den moderna dansen är floorwork, contract/releaseteknik, att utnyttja kroppens egen tyngd och öka din smidighet.

Dansen är ofta experimentell, den främjar kreativiteten och uttrycksförmågan samtidigt som den bygger upp styrka.

Balett

Balett är en dansform som är uppbyggd på att forma positioner och rörelser som är mycket krävande i fråga om styrka och vighet.

I balett tränar du många små muskler som du kanske inte ens visste att du hade och det förbättrar samtidigt din balans och kroppskontroll. Du får starkare fötter, ben, rygg och mage och blir även smidigare och mer vig då ballet innehåller mycket stretchning.

Balletdansare

Jazz

Dansstilen är tydligt förankrad i den afroamerikanska danskulturens rörelsekvalitéer. Tyngd, isolationer, attacker, skärpa och rytmiskt fotarbete är i fokus.

 

Relationen mellan dans och musik är utmärkande då kroppen blir som ett extra instrument som förstärker och gestaltar musikens känsla och rytm.

Många dansare i svart
Håller en mikrofon

Stage Performance

Stage performance är en kurs där man tränar på hur man rör sig bakom en artist på scenen. Man tränar även på en bakgrundsdans

Framöver kommer denna gruppen även få vara bakgrundsdansare bakom bland annat Linus vid vissa tillfällen

Coachning

Coachningskurserna fokuserar på elevernas tävlingskoreografier. Lektionen kommer bestå av olika teknikövningar. 

bottom of page